Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Wanneer moet je vooral geen B&B beginnen?

30 okt

Wanneer moet je vooral geen B&B beginnen?

Als je mensen vertelt wat voor werk je doet, wordt er altijd zeer wisselend gereageerd. Sommigen worden gelijk jaloers: “Dat is ook mijn droom, zo’n mooi groot huis en dan gasten ontvangen uit de hele wereld”. Anderen zijn weer minder positief: “Wat leuk, maar niets voor mij. Ik moet er niet aan denken om elke dag weer opnieuw ontbijtjes te maken of schoon te maken”.

Nu is het runnen van een Bed & Breakfast natuurlijk een baan waarin je veel kwaliteiten nodig hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde taken uit te besteden. Denk aan de website, de boekhouding, maar ook de schoonmaak of het ontbijt.

Persoonlijk zou ik het mensen afraden om een B&B te beginnen als je daar geen ruimte voor hebt. Je wilt de badkamer echt niet voor altijd met gasten delen. Vroeg of laat erger je je eraan als je weer eens niet douchen kunt omdat je gast eronder staat. En 90% van de B&B gasten wil een douchegelegenheid die hij of zij niet hoeft te delen met andere gasten. Dat is dus al een hele investering.

Als je niet flexibel bent, moet je er ook vooral niet aan beginnen. Er zijn gasten die gerust uren later dan afgesproken aankomen. Jij zit dan toch min of meer aan huis gebonden en met name internationale gasten hebben op dat moment nog geen mobiel met bereik.

En ja, het is toch wel handig en voordelig om zelf het ontbijt voor je gasten te verzorgen, dus als jij geen ochtendmens bent, wordt het lastig.

Ook als je geen kinderen hebt waardoor je aan huis gebonden bent, zou ik er nog eens goed over nadenken of je je door je werk zo aan huis wilt binden. Ik hoor andere B&B eigenaren wel eens klagen dat ze zo aan huis gebonden zitten terwijl de kinderen net het huis uit zijn. Kun je eindelijk gaan doen waar je zin in hebt, kom je nog de deur niet uit…

Tot slot: ook een B&B is aan regelgeving gebonden, deze wordt per gemeente opgesteld en is overal weer anders.

Ben jij aan het overwegen of een B&B iets voor je is? Neem dan contact met mij, Heleen Janssen, op via www.jansbeek.nl Ik sta je graag bij met mijn ervaringen en adviezen!

 

 

Leave a Reply