Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

“Moet je nu weer ontbijtjes klaarmaken?”

27 jan

“Moet je nu weer ontbijtjes klaarmaken?”

Vanmorgen ging ik samen met dochterlief op pad om inkopen te doen voor onze Bed & Breakfast Jansbeek in Arnhem. Ze had eerst heerlijk uitgeslapen en zodra ze wakker was (ik had de ontbijtjes al lang geserveerd) gingen we samen op pad. We maakten er een gezellige moeder-dochter tijd van. Hoe anders was het echter 8 jaar geleden! Ga mee terug in de tijd:

“Als ik ’s morgens aan het bed van onze klaarwakkere dochter sta en zeg dat ze mee mag naar beneden, protesteert ze luid. “Nee, ik wil niet met jou mee naar beneden, ik wil papa!” Dit gaat met zo’n harde stem gepaard, dat papa die uit mag slapen, toch wakker wordt en zijn uitslaapdag aan zich voorbij ziet gaan…

Het heeft even geduurd voordat ik door had waarom ze altijd papa wilde. Ze is nu eenmaal een echt papa’s kindje en wat wil je: ze heeft de leukste, liefste en grappigste papa van de wereld!

Maar toen ik op een ochtend eraan toevoegde dat ik geen ontbijtjes hoefde klaar te maken, straalde ze van oor tot oor, hupte ze haar bed uit en ging ze helemaal blij met me naar beneden!

Ineens werd ik me ervan bewust dat onze dochter die dol is op onverdeelde aandacht, het misschien helemaal niet zo leuk vindt dat wij een Bed & Breakfast aan huis hebben… En toen ik haar ernaar vroeg, gaf ze inderdaad aan dat ze het niet leuk vindt dat ik altijd zo druk ben met ontbijtjes maken voor de gasten. Nu heeft zij weliswaar nog de onverdeelde aandacht van een papa die elke morgen spelletjes met ze speelt aan tafel of van wie ze nog even mogen knutselen. Welk kind kan dat later zeggen? Maar ja, een kind zegt natuurlijk heel primair wat hij of zij nodig heeft en dat is op die leeftijd nog erg op zichzelf gericht.

Het houdt me echter wel scherp. Zo hebben we al aardig wat privé verbouwingen achter de rug om o.a. de laptop van mama uit de woonkamer te krijgen door een kantoor te creëren. Ook scheelt het enorm dat we geen éénnachts boekingen meer doen, want in die tijd hing ik meer in de wasmachine dan dat ik met ze aan tafel zat om even wat te drinken en te eten!

Tegenwoordig proberen mijn man en ik nu wat vaker de rollen om te draaien. Dan maakt hij de ontbijtjes klaar en geniet ik aan tafel met de kinderen. En ja, stiekem vindt ze het toch wel heel erg leuk dat we een B&B hebben. Geregeld liggen er centjes op de kamer van de gasten voor hun spaarpot en mama wil natuurlijk ook af en toe bij andere B&B’s kijken en slapen, dus werpt dochterlief zich als eerste op om met mama mee te gaan! Want de uitgebreide ontbijtjes, vormen toch altijd het hoogtepunt van haar verblijf!”

Leave a Reply