Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Keuzes maken!

14 sep

Keuzes maken!

Keuzes maken!

In het leven sta je elke dag voor keuzes, keuzes die je moet maken in je relatie, in je werk, verenigingen waar je lid van bent, evt. een kerk of in je gezin. Dat geldt ook voor onze Bed & Breakfast. We hebben ervoor gekozen twee 2-persoons kamers in te richten en ons hiermee te houden aan het maximum aantal bedden /gasten dat je in de gemeente Arnhem zonder gebruikersvergunning mag hebben / onderbrengen.

Dit heeft tot gevolg dat we niet zo geschikt zijn voor 3 personen (een baby is ook een volwaardig persoon) samen op één kamer, want vaak zitten er ook nog 2 gasten op de andere kamer en 5 is te veel. Bovendien wil ik onze gasten kwaliteit en ruimte bieden en met een matras op de grond lukt dat niet.

Gasten met één of 2 kinderen moeten dus vaak beide kamers boeken en daar moet je wel weer het geld voor hebben. En weet je, eigenlijk zou ik ook nooit het risico willen lopen dat de gasten op de andere kamer last zouden hebben van een huilende baby. Vaak hebben die juist even de kids uitbesteed om uit te kunnen slapen en staan ze nog geprogrammeerd op huilende kinderen, wel dat bevordert niet echt de nachtrust.

Een andere keuze waar we voor kwamen te staan waren de 1-nachts boekingen. Het schoonmaken van een kamer en het beddengoed wassen en weer opmaken, brengt zoveel werk met zich mee, dat 1-nachts boekingen helemaal niet rendabel waren. We zijn er wel bewust mee begonnen voor de ‘mond-op-mond’ reclame, maar toen we steeds meer meernachts boekingen moesten afwijzen, omdat er een 1-nachtsboeking ‘in de weg’ stond, zijn we er helemaal mee opgehouden. Het is een luxe probleem, maar ik ben er nog iedere dag dankbaar voor. Het was echt te veel, alle gaatjes konden wel gevuld worden…

Tot slot de keuze wat je nu wel of niet op een kamer legt. Want ja: nemen gasten niet van alles mee? Na ruim 8 jaar gedraaid te hebben, hebben we al heel veel gasten gehad en eigenlijk heeft nog nooit iemand overdadig gebruik gemaakt van wat er gratis voor ze klaar ligt. Heel af en toe verdwijnt er iets, bijv. een flessenopener, een boekje over het Sonsbeekpark wat standaard op de kamer ligt, een pen, maar verder niets… En dan nog is het maar de vraag of er opzet in het spel is. Oh ja, één keer zijn gasten de Hästens paraplu vergeten mee terug te nemen. Die waren ze in een winkel vergeten en heb ik nooit meer weten te traceren. Gelukkig had ik er zelf nog één staan. Maar voor ons geldt bovenal: “Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”.

Leave a Reply