Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Ik beken...

29 sep

Ik beken…

Een blog uit de oude doos, want we gaan 7 jaar terug in de tijd:

“Ik moet iets bekennen: soms overkomt me namelijk een onbehaaglijk gevoel als ik de kamer van onze gasten opkom om de ontbijtjes op te ruimen. Ik maak dan alles weer even schoon, vul alles aan en trek het bed recht. En dan gebeurt het, het moment dat ik het bed opmaak, zie ik vaak een pil van een boek op het nachtkastje liggen en dan ben ik: stinkend jaloers op mijn gasten.

In de bijbel staat iets als “Gij zult niet begeren elkanders…..”. Dit kun je naar hartenlust invullen: “Gij zult niet begeren elkanders…huis, tuin of keuken….” Nu gaat me dat doorgaans heel goed af, maar als ik op zo’n moment naar mezelf kijk, moet ik concluderen dat ik de ontspanning van mijn gasten begeer. Ik ben jaloers op het feit dat ik maar werk, werk, werk en eigenlijk helemaal geen tijd heb om een boek te lezen en al helemaal niet op zo’n prachtige kamer in zo’n heerlijk bed…

Dat zijn van die momenten dat ik me moet bezinnen en daar is een wandeling met de hond in ons prachtige Sonsbeekpark/bos een uitstekend middel voor. Ik bedenk me hoe ik prioriteiten kan stellen, grenzen kan aangeven en mezelf op de agenda kan zetten. Met als doel even een moment alleen met mezelf te zijn en niemand anders. Dit lukt niet van de een op de andere dag, want mijn agenda is soms weken van tevoren al helemaal gevuld van ’s morgens vroeg tot en met ’s avonds laat. Maar, deze week is het zover: ik heb de hele week elke avond vrij! En ik verheug me er zo op. Zo ga ik net als afgelopen maandagavond mezelf lekker afmatten op de step (weer of geen weer) en daarna dompel ik mezelf onder in een heerlijk warm bad met lavendelolie… De volgende avond lig ik op de bank met een goed boek. Woensdagavond ga ik kijken of ik nog weet hoe de televisie werkt en donderdagavond duik ik m’n bed in met m’n boek. Vrijdagavond is standaard ‘onze’ avond, die is voor Peter en mij samen. En laat ik nu dat weekend de B&B volgeboekt te hebben voor onszelf!!!

Er is echter wel een noodzakelijke aanleiding. We gaan een kleine renovatie tegemoet op onze slaapetage, dus van 11 tot en met 29 oktober slaap ik bij Levi op de kamer (lees: onder zijn middenslaper) en Peter bij Mirre. Daarna liggen we 3 nachten met z’n allen in de woonkamer!!! Hopelijk mag onze hond die 3 nachten bij de buurvrouw logeren en weet onze poes zich buiten gedeisd te houden.

Maar: als dit alles achter de rug is, liggen we nog een kleine week met z’n allen in de B&B voordat alle kamers klaar zijn. En je raadt het al: die week heb ik vrij en lig ik in dat heerlijke bed met mijn boek…”

Leave a Reply