Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Genoeg privacy?

11 jun

Genoeg Privacy?

Op een ochtend kwam ik de badkamer binnen en schrok enorm toen er een gast onder onze douche stond. Gelukkig was het maar een droom.

Menigeen zal zich afvragen of je nog genoeg privacy voor je gezin hebt met een B&B aan huis. Het is inderdaad zaak om je van tevoren goed af te vragen welke mate van privacy voor jou heel belangrijk is.

Toen Peter en ik gingen trouwen en op zoek waren naar een huis in Arnhem hadden we twee opties: of we kochten een groot huis met verhuurmogelijkheden of we gingen met z’n tweetjes in een flat wonen. Het werd het eerste. Wie heeft nu op zo’n jonge leeftijd de kans om een heel herenhuis te kopen? We zouden alleen de voordeur en het trappenhuis met onze huurders delen. Verder konden we zelf bepalen in hoeverre we het contact met ze aangingen en ze wel of niet eens uitnodigen om te komen eten. Zo hebben we door de jaren heen (en 11 huurders verder) geleerd wat we wel of niet prettig vonden.

We vonden het voor een B&B boven nog wat te gehorig en wilden de vloer nog beter isoleren tijdens de verbouwing en dat is erg goed uitgepakt.

Beiden hebben we nooit de behoefte gehad om naakt door de gang naar de badkamer te lopen, het is dus geen opoffering geweest dat er nu op een dag wel eens 4 verschillende gasten door de gang naar boven of beneden liepen (met de kleren aan weliswaar).

En ik ben weliswaar een mensenmens, maar ik heb me goed gerealiseerd dat de B&B mijn keuze was en niet die van het gezin. Daarom wilde ik ook niet dat gasten bij ons in de eetkamer zouden eten. Gelukkig heeft de gemiddelde huidige gast en al zeker de zakelijke gast zelf ook meer en meer behoefte aan privacy en nu ben ik niet genoodzaakt de eetkamer altijd maar tip top in orde te hebben.

Ik had daarom besloten gasten altijd op hun kamer te ontvangen met een welkomstdrankje en homemade traktatie. Ook het ontbijt serveren we op de kamer of desgewenst in het halletje. Op deze wijze behouden en onze gasten hun gewenste privacy en kunnen onze kinderen de eetkamer heerlijk omtoveren tot hun eigen speel- (lees: rommel) paleisje!

Leave a Reply