Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Een geweldige gast

23 jul

Een geweldige gast

Ik wil iets met jullie delen over de geweldige gasten die onze Bed & Breakfast bezoeken. Met de ene gast heb je natuurlijk meer contact dan met de ander. Soms komt een gast volledig voorbereid met allemaal plannen, anderen laten zich graag nog adviseren. Het is heel bijzonder om zoveel verschillende mensen van over de hele wereld te mogen ontvangen.

Zo hadden we gedurende een half jaar een vaste ‘zakelijke’ gast die elke week een aantal nachten bij ons was voor werk in Arnhem. Hij genoot van de luxe kamer, de espressomachine en vond het heerlijk om ’s morgens door de ‘wake up light’ gewekt te worden. Ik mocht vooral zijn koffers niet dragen, want ‘dan voelt het helemaal als een 5-sterren hotel’, zei hij dan. Maar na een periode dat je elkaar regelmatig ziet, komt ook het moment om afscheid te nemen van elkaar. We hadden een kleinigheidje voor zijn partner die hem zo veel heeft moeten missen en tot onze grote verbazing en verrassing had hij voor ons allemaal afscheidscadeaus meegenomen. We werden alle vier super verwend. Mirre kreeg een echte prinsessen Barbie en Levi een Cars auto die weggeschoten kan worden. Dan word je even stil, dit had echt niet gehoeven. Aan de andere kant waren de kids zo super blij met hun cadeaus die een schot in de roos waren, dat je daar als ouder ook van geniet!

Na deze vaste gast, volgden nog vele andere vaste ‘zakelijke’ gasten waar we altijd met pijn in ons hart weer afscheid van namen, want ja: “Partir c’est mourir un peu”.

Ook worden we wel eens uitgenodigd om onze gasten bij hen thuis te bezoeken. ‘Mi casa es su casa’ (mijn huis is jouw huis), wordt er dan gezegd. Nu zijn we niet voornemens om een wereldreis te gaan maken langs alle adressen van onze gasten, maar het is het gebaar dat telt.

En één keer kregen we een gast die van tevoren allemaal wensen had voor haar 40e verjaardag. Ze kwam samen met een vriendin 3 dagen naar Arnhem en verbleef bij ons. Ik zag er even wat tegenop, want als mensen bij voorbaat al zoveel wensen hebben, krijg je even het gevoel dat het misschien een gast is met sterallures en daar heb ik niet zoveel mee. Het tegendeel was waar. Ik had op verzoek gerookte zalm voor het ontbijt gekocht. Deze heb ik als verrassing ook op de dag van aankomst geserveerd op heerlijke ‘olijf-oregano’ toastjes. Ik werd helemaal plat geknuffeld, omdat ze zo super blij was met alles en de regens van complimenten hielden die dagen niet meer op.

Over plat geknuffeld gesproken, daar weet mijn man Peter alles van. Bij het afscheid van een Italiaans echtpaar op leeftijd, werd Peter opeens in de “houtgreep genomen” door de stevige Italiaanse oudere man en kreeg prompt op beide wangen een dikke kus! Elk land heeft zo zijn eigen gewoonten, maar sindsdien ben ik wel mijn man kwijt als gasten uit het buitenland afscheid nemen…

Leave a Reply