Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Een B&B of toch liever een hotel?

31 aug

Een B&B of toch liever een hotel?

Als je ervoor kiest om naar een hotel te gaan, ga je naar een ‘gebouw’. Je wordt bij de receptie steeds weer door andere medewerkers begroet, kortom je kunt opgaan in de massa. Daarnaast profiteer je vaak van de gezamenlijke voorzieningen zoals een restaurant, een bar en soms ook een zwembad/sauna of fitness centrum. Wil je een drankje nuttigen op de kamer, moet je vaak een duurbetaalde consumptie uit de minibar nemen of een lauw zelf meegebracht sapje (die past meestal niet in die kleine overvolle minibar). Voor thee of koffie moet je veelal je kamer uit naar de bar van het hotel, waar ze tevens over wat comfortabelere fauteuils beschikken om een lekker boek te lezen. Maar om nu te zeggen dat je hier ‘anoniem’ bent, vind ik te ver gaan. Juist meer bekende Nederlanders kiezen voor een B&B vanwege de privacy. Daar zit je niet echt ontspannen te ontbijten met 200 ogen die op je gericht zijn.

Ga je naar een B&B, dan ga je naar een persoon, de gastvrouw- of heer ontvangt je en je wordt gezien en gekend. Afhankelijk van de B&B die je gekozen hebt, heb je doorgaans veel faciliteiten op je kamer. Vaak is er een koffie- en theezet mogelijkheid, een kleine koelkast en zijn de kamers ruimer dan een standaard hotelkamer. Tegenwoordig is 90% van de B&B’s erg gericht op de privacy en wensen van de gast en zijn er dus ook privé sanitaire voorzieningen. Het idee dat je bij de gastheer en gastvrouw aan tafel zit, is al ver achterhaald.

Aangezien het makkelijker is om voor mezelf te spreken, zal ik jullie vertellen hoe het er bij ons aan toe gaat. Wij krijgen namelijk steeds meer mensen die altijd naar hotels gingen en nu voor het eerst een Bed & Breakfast uitproberen. Vaak zijn ze inderdaad angstig dat ze de gastheer of gastvrouw bij hun overnachting cadeau krijgen. Daar zou ik ook niet op zitten te wachten en dus hebben wij er heel bewust voor gekozen dat onze gasten alle voorzieningen voor zichzelf hebben. Een eigen douche en toilet, een zitje, een eettafel met stoelen, een tv met dvd-speler, een koelkast, magnetron, waterkoker, espressomachine, een internetaansluiting en nog veel meer. Gasten worden op de kamer ontvangen en krijgen hun ontbijt ook op de kamer. Het is zelfs mogelijk het ontbijt zelf uit het halletje te pakken, zodat je ook in je pyjama ongezien samen het ontbijt kunt nuttigen.

Feit blijft dat je soms wel door een deel van het ‘huis’ van de eigenaren heen moet, maar meestal beperkt zich dat tot de tuin of het trappenhuis.

Dus wil je echt met z’n tweetjes zijn, ben je juist in heel veel B&B’s beter af! Wees welkom @Jansbeek in Arnhem…

Leave a Reply