Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

Dromen

25 jun

Dromen

Wie herkent het niet: je werk mee naar huis nemen? Ik dacht dat ik daar lekker geen last van zou hebben, want ik ben toch al thuis. Wel, dat klopt, alleen moet ik eerlijk toegeven dat ik m’n werk wel mee naar bed neem…Sinds onze B&B in Arnhem een feit was, droom ik de raarste dromen, en veel daarvan gaan over mijn gasten. Vandaag een greep uit mijn ‘hoed vol met dromen’.

Zo ging  ik een keer na de dagelijkse schoonmaak van de gastenkamer daar douchen en kwam ik tot de ontdekking dat mijn gasten eraan kwamen en ik bovendien geen handdoek of kleren had meegenomen, verschrikkelijk…

Ook droomde ik een keer dat één van mijn gasten die erg op leeftijd is, ziek op bed lag en het maar niet warm genoeg kon krijgen. Daarop volgend was er een gast die zich wel erg apart gekleed (lees: in Adamskostuum) door het huis bewoog en in onze badkamer aan het douchen was….

Het laat in ieder geval weer iets zien van mijn perfectionisme en angst om het niet goed te doen en alles onder controle te willen hebben. En de angst om dingen te zien te krijgen die je niet wilt zien. Ik heb ooit bij een gast aangeklopt en ben naar binnen gelopen toen ik niets hoorde (en het bordje stond op afwezig), ik schrok toen ik onze gast slapend op bed aantrof. Op zich was dit niet zo erg, maar ja, stel je toch voor dat je ooit twee tortelduifjes in bed aantreft…

Ach, je kunt nu eenmaal niet alles onder controle hebben. Zo had ik afgelopen week gasten uit Schotland die hun reis bijna moesten afblazen vanwege de aswolk. Als door een wonder vlogen de vliegtuigen weer precies op hun geplande vertrekdag. Maar de volgende dag in Arnhem bleek het concert waar ze kaartjes voor hadden gekocht, geannuleerd werd. Desondanks hebben ze een geweldige tijd gehad in een naar hun zeggen First Class B&B en komen ze graag nog een keer terug met hun kids!

Apart blijft dat al deze dromen in groot contrast staan met de werkelijkheid, die is zo veel mooier en ‘aangekleder’!

2 Responses

Leave a Reply