Koningspaarden
Bed & Breakfast Jansbeek, Jacob Cremerstraat 13, 6821 DA Arnhem

De 'zwangerschap'

31 mrt

De ‘zwangerschap’

Als kind groeide ik op in Middelburg, waar mijn moeder in het hoogseizoen met veel plezier logies en ontbijt verleende aan gasten. Mensen die wij graag zagen komen, want wanneer wij onze slaapkamer afstonden aan een gast, leverde dat 1 gulden op. In die tijd gebeurde het ook nog wel eens dat de politie aan de deur kwam met mensen die anders op straat belandden. Geweldig voor ons, want dat gaf een nog sterkere onderhandelingspositie; hunkerende vakantiegangers die hoorden dat we een gulden kregen voor het afstaan van onze kamer, wilden dat maar wat graag verdubbelen… Dan heb ik het nog niet eens over de ‘restjes’ van het overheerlijke ontbijt dat mijn moeder de gasten voorzette…

Dit alles was goed voor de geboorte van mijn eigen B&B. De dag dat ik wist dat het starten van een B&B op mijn weg kwam, belde ik gelijk mijn vader. Na een vragenvuur kon hij maar één conclusie trekken: die dochter van mij is bevlogen en niet meer te stoppen. Mijn zussen reageerden jaloers: een eigen B&B, dat wilden ze ook wel!

De 9 maanden die volgden, voelden als een zwangerschap. Ik kon over niets anders praten dan de B&B. Als mijn man thuiskwam met een verhaal gaf ik een sociaal wenselijk antwoord om gelijk eroverheen over mijn geweldige nieuwe ideeën te praten, of moet ik zeggen: te ratelen… En als ik thuis kwam uit mijn werk (ik doceerde Frans op het VMBO), spurtte ik gelijk naar boven om de vorderingen van de verbouwing nauwlettend in de gaten te houden.

En ja, zoals het elke zwangere vrouw betaamt, moest er natuurlijk veel geshopt en geld uitgegeven worden. Dit tot groot genoegen van ons zoontje Levi. Na mijn werkdag en zijn dag op het kinderdagverblijf, gingen we samen op pad. Winkel in winkel uit, hier een ritje in een stoere ‘bewegende’ auto waar je 50 cent in moet gooien, daar weer een ijsje. Gelukkig vond hij het geen enkel probleem dat alles in teken stond van het project B&B. Dat vraag ik me trouwens weleens af, hoe andere vrouwen dat doen: als jij ergens helemaal voor wil gaan, hoe houd je dan toch voldoende tijd over in je hoofd voor je gezin?

2 Responses

  1. Hallo Heleen, wat een mooi verhaal. En leuk dat je je ervaringen van het eerste begin gedeeld hebt. Je ouders zijn erg trots op hoe jij het doet vertelden ze me toen ze bij mij te gast waren. De start van mijn B&B is weer heel anders gegaan. Net zoals er niet een B&B gelijk is aan de andere. En dat is nou juist het leuke. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal. Hartelijke groet van Netty Rook

Leave a Reply